Stabyhoun Nieuws

19-20 augustus 2018

Zondag. Tot onze grote schrik heeft Maaike fors zitten kauwen op het staartje van Jikke. Waarom weten we niet. We zijn geschrokken en meteen naar de dierenarts gereden, die gelukkig de spoeddienst open had.

Maandag. Voor een enting met een andere hond naar de dierenarts geweest en bij thuiskomst weer enorm geschrokken. Maaike heeft nu een stuk van de staart van Jikke afgebeten! Weer naar de dierenarts! Jikke haar staartje is geprepareerd door de dierenarts, er is zeker 1/3 van haar staart verloren gegaan, misschien zelfs wel meer. De dierenarts heeft haar staartje netjes gemaakt en nu maar hopen dat het goed hersteld. Oh wat zonde van dit prille leventje wat nog maar nauwelijks is begonnen!

In overleg met o.a. de dierenarts besloten om Jikke veilig bij teckel Mocca te leggen, die zich vrijwel meteen over Jikke ontfermde. Gelukkig.

12 augustus 2018

Maaike is een tijdje geleden gedekt en we hebben er heel lang aan getwijfeld of ze wel of niet zwanger zou zijn. De symptomen duidden daar nl wel op, maar ze werd niet of nauwelijks dikker. Vanochtend bij het voeren zat ze wat te hijgen. Aangezien het rond de uitrekendatum is, was ik alert… We kregen bezoek en ineens merkte Ruud op dat Maaike aan het graven ging. We hebben haar naar binnen gelaten en kort er na werd er een enkele pup geboren. Ergens had ik het een beetje verwacht, dat er geen of wellicht 1 pup geboren zou worden. Een mooi zwart wit getekend teefje, die we hebben vernoemd naar Maaike haar moeder Jikke.

9 juni 2018

Vandaag werd de 1e fokkersdag van 2018 in Zutphen gehouden. Het nest van Maaike en Gijs-Ymte vh Peelhiem werd vandaag gekeurd en kreeg een prachtig verslag. Met name het feit dat de honden zo vrij zijn vonden wij het grootste compliment. De missie is wat ons betreft geslaagd, want dit is voor ons een groot aandachtspunt in de fokkerij geworden. Maaike zelf kon helaas niet deelnemen aan de foto, omdat ze hoog loops is en in deze dagen gedekt is. Wel is ze op de parkeerplaats op veilige afstand van de andere honden beoordeeld door de keurmeester.

28 oktober 2017

Vandaag was de najaars fokkersdag. We zijn uitgenodigd voor de nestbeoordeling van het nest van Marrondales Lara en Boyke Biko van Erf ‘t Elde. Het was een leuk weerzien met bijna alle pupkopers. Lara was niet aanwezig omdat ze verhuisd is naar Denemarken. De keurmeester was tevreden over het nest en vond de combinatie van de ouderdieren goed geslaagd. Hij ziet een aantal van de nakomelingen graag later terug op de shows. We gaan het zien!

Wiesje is vandaag verhuisd naar Oosterwijk en komt bij haar vader en oom te wonen, ontzettend leuk. Vorig jaar toen ze pup was, was er al sprake van en nu is het er dan van gekomen. We hopen dat ze het daar goed naar haar zin gaat krijgen!

8 oktober 2017

Omdat je van tevoren nooit weet hoe een show verloopt, hebben we Wyke ook voor vandaag ingeschreven voor de Hanzeshow in Zwolle. Dezelfde locatie als gisteren. Weer ging het van een leien dakje! Ze kreeg Uitmuntend, werd weer 1e geplaatst en werd weer Beste Teef met CAC en CACIB. Tegen de beste reu werd ze BOS geplaatst. We zijn weer superblij en ontzettend trots op onze fantastische Wyke!

7 oktober 2017

Wyke is nu net enkele dagen 27 maanden oud, wat betekent dat we nu eindelijk haar Nederlands Kampioenschap af mogen ronden. We namen deel aan de IJsselshow in Zwolle. Het ging van een leien dakje! Ze kreeg Uitmuntend, werd 1e geplaatst en werd Beste Teef met CAC en CACIB en werd vervolgens Beste van het Ras! Hiermee is ze definitief Nederlands Kampioen! We zijn reuze blij en super trots!

1 april 2017

Op de Clubmatch 2017 verdedigden dit jaar Marrondales Herryt (GB) en onze Wyke Bente van de Wagenschuur beiden hun titel van vorig jaar, resp. BOB en BOS en beiden werden dit jaar reserve beste reu en reserve beste teef. We zijn er heel erg trots op!

27 december 2016

Met Wyke naar de dierenarts geweest voor ED foto’s. Deze zijn nog niet verplicht, maar wij doen het bij voorkeur al wel bij onze honden.

Al voor we weer thuis waren was de officieele uitslag van de Raad van Beheer zelfs al binnen, ze is ED vrij, hoera! Helemaal geweldig!

2 april 2016

Vandaag werd de Kampioenschapsclubmatch 2016 van de NVSW gehouden, volgens traditie weer in de Hanzehal in Zutphen.

Deze dag werd voor ons erg bijzonder!

Marrondales Lara behaalde 3 Uitmuntend in de fokkersklasse teven.

Maaike behaalde 2 Uitmuntend in de tussenklasse teven.

Wyke Bente vd Wagenschuur behaalde in de jeugdklasse teven 1 Uitmuntend en werd beste stabyhoun teef 2016!

Marrondales Yerke, eig. Arne Havsø uit Noorwegen, behaalde in de gebruikshondeklasse reuen 1 Uitmuntend.

Marrondales Herryt, eig. Jo Blackwell, behaalde 1 Uitmuntend in de open klasse reuen en werd beste stabyhoun reu 2016!

In de eindronde om de titel Beste Stabyhoun 2016 mocht de nog maar net 9 maanden oud Wyke, het opnemen tegen de nestbroer van haar vader, de 3 jarige Marrondales Herryt. Hier won Herryt de titel Beste  Stabyhoun 2016!

We zijn erg trots op deze resultaten en feliciteren langs deze weg nogmaals Herryt’s nieuwe eigenares Jo Blackwell, de fokker van Wyke, Dick en Janneke Vermeij, de fokker van Maaike, René Luijpen en Marieke Zomer alsmede Arne Havsø met de behaalde resultaten!

Beste stabyhoun 2016: de reu Marrondales Herryt. Beste stabyhoun teef 2016 Wyke Bente vd Wagenschuur, dochter van Marrondales Hessel.

28 mei 2014

Vanuit Finland kregen we de titels door die Marrondales Emmy inmiddels heeft behaald: World Junior Winner 2013, Talinn Winner 2013, Lithuans Champion, Baltic Winner 2014 en binnenkort C.I.E.! Fantastisch! Onze felicitaties aan de eigenaresse van Emmy, Kati Kettunen! Congratulations Kati! We are proud of you and Emmy!

 
 

Een recente foto die we ontvingen van Kati met Emmy in haar armen.

16 juli 2013

We kunnen met trots vermelden dat van het nestje van 2012, het teefje Marrondales Emmy, door haar finse eigenaresse Kati Kettunen, regelmatig is geshowd met een opeenstapeling van goede resultaten. Het ene berichtje na het andere bereikte ons, met dat Emmy beste pup geworden was, en weer en weer en ga zo maar door. Super gedaan! Als klapper op de vuurpijl is Emmy dit jaar geshowd op de wereldshow in Hongarije en werd daar Junior Wereldwinner!!! We zijn apetrots met dit super goede resultaat. Emmy is een beeldschone hond en met trots tonen we hier een foto van haar, zoals ze er nu uitziet.

Marrondales Emmy, Wereld Junior Winner 2013.