Stabyhoun

Stabyhoun

We hebben op dit moment vier stabyhounen. Een reu en drie teven.
Marrondales Hessel  de reu – is Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands Kampioen en vader van enkele nesten. Hij is een ontzettend lieve mensgerichte hond.

De verzorging van de stabyhoun

Een Stabyhoun moet je nooit wassen. De vacht is wat dat betreft zelf regulerend.

Over Wyke

Goede wijn behoeft geen krans. Wyke is in onze ogen een super hond. Ze is mooi, lief, leuk, schattig, makkelijk, aardig, vriendelijk, gezellig, speels, knuffelig, te veel om op te noemen. Het is een feestje om haar te hebben en zij voldoet in onze ogen aan alle kanten aan wat wij de ideale stabijhoun vinden. Kortom een fantastische hond!

Wyke Bente van de Wagenschuur, een dochter uit Hessel zijn eerste nest, was reeds met 9 maanden Nederlands Jeugdkampioen en had op de leeftijd van 10 maanden ook al de punten in huis voor het Nederlands Kampioenschap. Slechts enkele dagen na het behalen van de minimaal vereiste 27 maanden werd ze definitief Nederlands Kampioen! Wyke werd met 9 maanden Beste Stabyhoun teef op de Kampioenschaps Clubmatch 2016 en in 2017 werd ze reserve Beste Stabyhoun teef, We zijn enorm trots op haar. Van de slechts 6x dat ze geshowd is, is ze 4x beste teef geworden, 2x BOB en 2x BOS!
Maaike kochten we van een andere fokker. Ze is gefokt uit zgn. jachtlijnen. Maaike is een energieke hond, ze is niet snel onder de indruk van vreemde zaken, een eigenschap die we graag in de fokkerij van de stabyhoun willen gebruiken.

De karakter eigenschappen van de Stabyhoun

Vandaag was de najaars fokkersdag. We zijn uitgenodigd voor de nestbeoordeling van het nest van Marrondales Lara en Boyke Biko van Erf ‘t Elde. Het was een leuk weerzien met bijna alle pupkopers. Lara was niet aanwezig omdat ze verhuisd is naar Denemarken. De keurmeester was tevreden over het nest en vond de combinatie van de ouderdieren goed geslaagd. Hij ziet een aantal van de nakomelingen graag later terug op de shows. We gaan het zien!

Wiesje is vandaag verhuisd naar Oosterwijk en komt bij haar vader en oom te wonen, ontzettend leuk. Vorig jaar toen ze pup was, was er al sprake van en nu is het er dan van gekomen. We hopen dat ze het daar goed naar haar zin gaat krijgen!