Even een beetje achtergrond informatie over onze passie voor de honden. De eerste teckels in huis waren twee ruwharige dwergen, een wildkleur teefje en een black and tan reutje. Heerlijke hondjes, raszuiver maar zonder stamboom, daarom puur gehouden als familiehondjes.
Bij het besluit te willen gaan fokken, viel de keuze op de ruwhaar standaard.
De eerste twee teven die tevens de basis vormen voor de hele Marrondale teckelfokkerij waren Anisette Amber van de Mibaf’s Hoeve en Etienne van de Mibaf’s Hoeve. Twee teven uit mooi gefokte lijnen waar ik op door ben gegaan. Inmiddels ben ik in de fokkerij een aantal generaties en 28 jaar verder.
De basis is gelegd in Denemarken, waar ik (Maryse) 18 jaar heb gewoond. Sinds 2010 ben ik weer terug op nederlandse bodem, waar ik met veel passie verder ben gegaan met de fokkerij van de ruwharige teckels en ook de stabijhounen, want ook die hadden we in Denemarken op de boerderij. Eerst een stabij/wetterhoun kruising zonder stamboom, daarna een “echte” stabij met stamboom.
Ik fok hobbymatig met veel plezier zo gezond mogelijke, mooie en vrolijke teckels en stabijhounen. Ik ben kritisch, doelgericht en probeer “de lat” steeds een stukje hoger te leggen.
De combinatie van teckels en stabijtjes is erg leuk. Beide rassen zijn jachthonden en die hebben duidelijk de neuzen dezelfde kant op staan, ook al hebben ze ook duidelijke verschillen. De teckels zijn pittig en moedig, maar kunnen ook erg zachtaardig zijn. De stabijtjes zijn duidelijk wat minder moedig, maar wapperen over gezellig omheen en vinden alles leuk en interessant.
De honden vormen het middelpunt in ons leven. Wij zijn erg enthousiast over onze honden en delen dit graag met u.
Heeft u belangstelling voor onze teckels of stabijtjes, wilt u in verband met een dekking de reuen graag eens zien of wilt u een pup van ons, dan bent u van harte welkom, maar wel graag op afspraak!
In Denemarken heb ik destijds mijn opdrætteruddannelse behaald, vrij vertaald is dat een fokkerscursus, welke verplicht is om te mogen fokken. Deze cursus werd gegeven door de Deense Kennel Klub. Alle denkbare aspecten van het fokken kwamen aan de orde. Ter afsluiting en voordat je een officiële certificering kreeg, vond er een beoordeling plaats bij de cursist thuis en werd er gekeken hoe de honden werden gehouden. Wanneer alles in orde was, kreeg je het fokkerscertificaat.
Ook heb ik in Denemarken mijn uddannelsesbevis Dyretransport behaald, vrij vertaald een vaardigheidsbewijs dierentransport. Hier heb ik geleerd wat de welzijnsregels zijn/wetgeving is voor het verantwoord transporteren van dieren in binnen- en buitenland. Dit vaardigheidsbewijs is verplicht wanneer je met bijvoorbeeld paarden reist en wanneer je met een aantal honden in de auto op pad gaat.
Verder ben ik in het bezit van het Besluit Houders van Dieren en ik ben gediplomeerd hondentrimster.